Детска градина „Мир“ стана победител в традиционния турнир по футбол между детските градини, организиран от Община Мездра по случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – 17 май.

Турнирът е от програмата на 48-ите Празници на културата „Мездра – май“ и се проведе на изкуствения терен на градския стадион. Съдии на срещите бяха треньорите в Детско-юношеската школа на ОФК Локомотив Стоян Стоянов и Владимир Найденов.

На полуфиналите ДГ „Мир“ победи ДГ „Слънчице“ с 3:1, а ДГ „Роза“ надделя над ДГ „Детелина“ с 2:0.
В двубоя за III-IV място ДГ „Слънчице“ срази ДГ „Детелина“ с 5:1 и заслужи бронзовите медали. На финала тимът на Детска градина „Мир“ се наложи над формацията на ДГ „Роза“ с минималното 1:0 и за четвърти път триумфира в атрактивната спортна надпревара.

Всички отбори участници получиха медали, купи и грамоти. Наградите връчи Седефка Петкова, началник на отдел „Култура, спорт и туризъм“ в Община Мездра.

Футболният турнир между детските градини в гр. Мездра се организира от 2016 г. насам. Победители в досегашните шест издания на спортната надпревара са: през 2016,-а, 2017-а, 2019-а г. и 2022 г. – ДГ „Мир“, а през 2018 г. и 2021 г. – ДГ „Слънчице“. Поради пандемията от Covid-19 през 2020 г. турнирът не се проведе.