Информационно събитие под надслов „Холсим и приятели – Ден на отворените врати“ се провежда в циментовия завод Холсим в село Бели извор.

Приветствие към гостите и организаторите на събитието отправи кметът на Община Враца Калин Каменов.

В словото си той благодари за партньорството и пожела инициативата да се превърне в традиция, която да създаде още приятели на завода.

„Благодарение на Вашата подкрепа десетки улици в населените места на община Враца, а тази година и в кв. „Бистрец“ имат подобрена инфраструктура. Надявам се нашето партньорство да продължи, защото съвместната ни работа помага за развитието и подобряването на живота на всички граждани на община Враца“, заяви кметът Калин Каменов.

Изпълнителният директор на „Холсим България“ Росен Папазов поздрави гостите на информационния ден.

„Холсим и приятели“ е ден за споделяне на приятни преживявания и научаване на много полезна и любопитна информация. Вярвам, че добрата информираност е ключът към изграждане на обективно мнение и отношение. Благодаря на нашия екип за организацията, на кмета на Враца и кметовете на населени места за подкрепата“, заяви Папазов.

Денят на отворени врати в завода в Бели извор ще продължи до 15.00ч. днес.

За гостите са предвидени обиколка с влакче, щандове с интересна и полезна информация за производството на цимент и дейността на компанията, детски кът, зона за отдих, интересни и тематични игри и др.