Децата от Обединен детски комплекс (ОДК) „Ние Врабчетата“ в Монтана дариха своята награда от 600 лева за най-красива коледна украса на инициативата „Българската Коледа“, съобщи за БТА директорът на комплекса Миглена Георгиева.

Наградата е получена от община Монтана, която обяви конкурс за най-красива коледна украса с награди 1000 лева за първо място, 600 – за второ и 300 – за трето. Детският комплекс беше класиран на второ място в раздела „Обществена сграда“.

Дарената награда е част от инициативата на ОДК „Ние Врабчетата“ „Деца помагат на деца“, по която всяка година талантливите деца от Монтана изработват коледна украса, сувенири и лакомства, които продават на благотворителни базари и даряват парите на нуждаещи се деца.

Преди два дни децата от вокално студио „Детски смях“ към ОДК „Ние Врабчетата“ заедно с певицата Нели Рангелова участваха в концерта на инициативата „Българската Коледа“ в Народния театър в София и представиха новата песен „Коледа“, написана специално за тях. Песента носи послания за мир, доброта, надежда, изпълнена е с мечти за един по-добър свят. „Вярваме, че с нея коледният дух ще влезе във всеки дом“, заяви Миглена Георгиева и уточни, че проектът е финансиран от община Монтана.