Качеството на болничната храна във врачанската болница беше една от засегнатите теми по време на срещата на директора на МБАЛ “Христо Ботев” с журналисти.

„Крайно време е вече да намеря нов изпълнител за храненето на хората и персонала в болницата. Това не може да продължава по този начин. Проблемът е свързан с отвратителното качество на продукта, както за болните, така и за дежурните колеги, коментира д-р Петър Керемедчиев.

 Ще направим обществена поръчка, която се надявам да бъде спечелена от коректна фирма, като имаме предвид не само доставка, но и качество.

Болният човек има нужда и от такъв вид лечение. Това е много важно. Всеки пациент има нужда от качествено хранене с необходимите критерии за съвременност.“, добави още той.

Директорът  обясни, че болницата в момента няма доставчик, защото си има собствена структура.  Д-р Керемедчиев заяви,  че ако тази структура продължи да работи той „трябва да си замине, защото не иска да гледа техния продукт“.

„А за болните да не говорим. И не искам да виждам хора, които изнасят едни баки. Цивилни хора. Нали знаете какво означава това, че тази храна е за прасета.“