Броени дни остава до премиерата на най-новата театрална комедия в афиша на Драматично-куклен театър-Враца „Роклята беглец“ от Щефан Фьогел.

Пиесата е преведена от Владко Мурдаров, а режисьор е директорът на врачанския театър Владлен Александров. Спектакълът ще зарадва врачани в Деня на влюбените и виното- 14 февруари, от 19 ч., в читалище „Развитие“. А междувременно кипи трескава творческа подготовка, строят се декори, майсторят се тоалети…

Авторът на пиесата Шефан Фьогел е един от най-търсените немскоезични драматурзи. Роден е през 1969 г. в австрийския град Блуденц. Завършил е информатика, но е изкушен от театъра. Започва като автор на текстове за кабаретни програми за театъра във Форарлберг, който създава и в който участва. Комедиите, които създава, бързо му печелят слава и известност в Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Полша. Автор е на книги, пиеси и сценарии.

А творбата му „Роклята беглец“ е чуден разказ за любовта. Блестяща, високо-умна комедия, пиеса за проверка на чувствата на хората, които се обичат, и искат да свържат животите си. „Роклята беглец“ е пътека до щастието на младите. Истинско ли е това щастие или лъжливо?! Комедията е съвсем криминално приключение в модерните технологии. Не булката, а роклята изчезва електронно! А преследването й води до спиращи дъха комични ситуации. Затова „Роклята беглец“ е майсторски написан текст за театър. Но „Роклята беглец“ никога не би била заловена, ако не бяха прекрасните актьори Елен Колева, София Бобчева, Цветан Николов и Христо Терзиев. С тяхното участие „Роклята беглец“ става пир за душата и искрящо шампанско за очите. Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева-Ковачовска, а музиката е на Евгени Господинов.

Смешно, но факт „Роклята беглец“ е нашия живот, изигран под увеличителното стъкло на сцената. И така, „Роклята беглец“ е искрен смях, забавни приключения, любов и още нещо! Ще е жалко, ако го пропуснете!