„Бъдете здрави и много успешни през зимния полусезон. Броят на спечелените точки да бъде повече от загубените. Нашето мото е: „С ботевска воля и с ботевски дух, напред!“.

Разчитам на треньорското ръководство да проведат добра подготовка с вас и да покажем, че сме по – добри и по – силни през новия сезон.“

Това каза кметът Калин Каменов по време на първата тренировка на Ботев Враца за новата година и началото на подготовката на отбора за новия полусезон.

„Няколко дни ще тренираме тук, а след това ще решим къде ще продължим. На 14-ти януари имаме контрола, която ще бъде първата от петте контроли, които ни очакват до началото на сезона“, заяви старши треньорът Дани Моралес.

Той бе категоричен, че играта на момчетата ще се подобри с повече тренировки и постоянство.

„Когато имаме дисциплина и желание по време на тренировка, ще бъдем по-добри и на терена по време на мача“, заяви Моралес.

„Взели сме Петко Ганев, тази седмица очакваме футболисти, които да дойдат на проби, защото това е един колективен спорт. Ботев Враца е кауза и ние трябва да се борим за нея.“

Старши треньорът каза още, че няма оферта за Браян Переа.

„Той има голям потенциал, но напоследък не му е давано шанс и ние се надяваме да ни помогне да вървим нагоре.“

Той се наядва да имат поне още 3-4 нови футболисти и да намери „поне един добър футболист по време на зимната селекция“.

„Младите момчета трябва да покажат, че заслужават да играят в първия отбор на Ботев Враца. Вярвам във всеки един състезател и в ръководстовото, но аз вярвам и във всички фенове, които носят Ботев Враца в сърцето си“, категоричен бе Дани Моралес.