Първо основно училище „Никола Й. Вапцаров“  в Берковица е номинирано в годишните награди за архитектура WhATA Awards с новооткрития си център по предприемачество.

Номинацията е в категория “Нормалност на годината – малките добри изключения, които се надяваме да станат норма” /Добрите училищни ремонти/.

“Центърът за природни науки и предприемачество в 1 ОУ”Н. Й. Вапцаров”, Берковица, който дава на децата люлки в коридорите, странни шкафове, добър графичен дизайн и удачен подбор на цветове и материали. Все неща, които да възпитават много повече от елементарната PVC дограма и зле подбраните цветове и мебели в иначе масово ремонтираните български училища /за дизайна и шрифтовете в учебниците дори не ни се отваря дума/.”, пише в сайта на WhATA Awards.

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Връчват се от 2010 година. Номинациите и наградите на журито се определят от WhATA – платформа за архитектурна критика и публицистика. Наградите на публиката се избират с онлайн гласуване.

До 31 януари 2019 г. е крайният срок на онлайн гласуването, а на 15 февруари 2019 г. ще бъде обявяването на победителите.

Може да гласувате в сайта на WhATA Awards: https://whata.org/awards/2018-nominees/.

снимки: WhATA AWARDS