За десета поредна година в навечерието на Трифон Зарезан по стар стил в Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра ще се проведат традиционните Дионисиеви празници. Организатори на събитието са Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“.

Програмата на Дионисиеви празници 2024 включва артистичната реконструкция „Огнесъздаденият Дионисий“ – историческа възстановка на древен орфически ритуал, пресъздадена от Театрална група „ТЕМП“ към Военен клуб – Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев, сценични изяви на рецитатори от Клуб „Умението да говорим пред публика” при СУ „Иван Вазов” с художествен ръководител Николай Савов и тематични български народни танци в изпълнение на Ансамбъл „Мездра“ към Народно читалище „Просвета 1925“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

Както подобава, по време на събитието присъстващите ще имат възможност да отпият по глътка греяно вино, осигурено от Винарна „Типченица“ и приготвено по автентична средновековна рецепта.

Заповядайте на 13 февруари 2024 г. (вторник) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра на десетото, юбилейно издание на Дионисиеви празници!