По повод 14 години от създаването на административните съдилища в България и във връзка с отбелязването на Баба Марта, съдии и съдебни служители от Административен съд – Враца зарадваха с мартеници младежите от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница“ гр. Враца.

На 1-ви март освен, че почитаме и съхраняваме вековната традиция на Мартеницата, отбелязваме и Денят на самодейното изкуство и отдаваме заслужено уважение към любителите на културно-художествените дейности. По този повод работещите в съда дариха на Дневния център парични средства за закупуването на материали, необходими в процеса на образователната и трудовотерапевтичната дейност.

От своя страна младежите подариха на всички съдии и служители изключително красиви, изработени лично от тях мартеници.

През 2017 г. се постави началото на една традиция, всяка година на 1-ви март, във фоайето на съда да представяме изложба на ръчно изработени мартеници от децата и младежите от Дневен център „Зорница“ гр. Враца.

Тази година съществуващите противоепидемични мерки, не позволяват провеждането на такова събитие, но изразяваме увереност, че следващата година ще можем да подновим и продължим традицията.

От екипа на Административен съд – Враца им пожелаваме здраве, креативност, успехи и много усмивки всеки ден.