2 245 са учениците, които влязоха в класните стаи на училищата от община Козлодуй.

179 са  първокласници, които прекрачиха за първи път прага на учебните заведения.

По случай първия учебен ден представители на общинска администрация присъстваха на празничната церемония в седемте училища и седемте детски градини в общината.

На директорите бе връчен поздравителен адрес от името на кмета на общината и председателя на общински съвет, г-жа Мая Занева.

Г-жа Маринела Николова, и зам.-кметът на община Козлодуй, инж. Весела Вълкова, бяха гости на празничната програма на СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй.

Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие. Сигурна съм, че тук ще бъдете посрещнати с любов и ще бъдете наградени със знания от всеотдайни учители. Уважавайте ги! Неотдавна Вашето училище проведе една изключително интересна образователна инициатива – „Ние и градът”. Вие, деца, учители и родители, участвахте активно, което е много важно за всички нас като общност. На добър час!”, тези думи бяха част от приветствието на г-жа Маринела Николова.

Директорът на СУ „Христо Ботев”, г-жа Николинка Тодорова, откри учебната 2019/2020 г. и връчи почетен плакет, от името на училищната колегия и от името на учениците, на кмета на община Козлодуй, с благодарност за сътрудничеството и приноса за развитието на училището”.