Първият учебен ден премина тържествено и вълнуващо във всички учебни заведения на територията на община Козлодуй.

Общо 2 236 са учениците от община Козлодуй, които влязоха в класните стаи. 211 са първокласниците, които прекрачиха за първи път прага на своето училище.

По случай първия учебен ден представители на ръководството на община Козлодуй и на общинска администрация присъстваха като гости на празничните церемонии в седемте училища в общината.

Детските градини проведоха кратки вътрешни тържества.

На директорите на училищата и на детските градини бе връчен поздравителен адрес и букет от името на кмета на община Козлодуй, Маринела Николова и председателя на общински съвет, Николинка Тодорова.

Маринела Николова беше гост на празничната програма в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй и се обърна с приветствие към всички ученици, учители и родители:

„Скъпи ученици, днес някои от Вас ще прекрачат с трепет прага на своето първо училище, а други за последен път ще чуят септемврийския звънец, преминавайки през една трудна и вълнуваща година. Всички Вие сте поели по един стръмен, но интересен път – към знанието и науката. Бъдете отговорни и дисциплинирани в учението, за да реализирате целите си! На този светъл ден Ви желая да сте здрави, упорити и целеустремени! Нека знанието Ви води по пътя нагоре, към най-смелите мечти! Честит първи учебен ден!”.

Във връзка с удължената извънредна епидемична обстановка и въведените насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2021-2022 година в условия на COVID-19 от Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, откриването на учебната година в учебните заведения премина по график за учениците.

Във всички учебни и детски заведения на територията на общината е създадена необходимата организация и условия за спазване на всички противоепидемични мерки.

Училищата разполагат с необходимите лични предпазни средства и дезинфектанти.

В детските градини е осигурен и необходимият брой медицински специалисти, които ще осъществяват сутрешния филтър на децата.

На добър час на всички ученици и учители от община Козлодуй!