Днешният 15 септември – първият учебен ден, премина тържествено и вълнуващо във всички образователни институции на територията на община Козлодуй. 195 са първокласниците, които прекрачиха за първи път прага на своето училище.

По случай първия учебен ден представители на ръководството на Община Козлодуй и на общинска администрация уважиха празничните церемонии в учебните заведения и детските градини на територията на общината, присъствайки като гости.

На директорите на образователните институции бе връчен поздравителен адрес и цветя от името на кмета на община Козлодуй.

Г-жа Маринела Николова беше гост на празничната програма в ДГ „Мир”, гр. Козлодуй. Тя се обърна с приветствие към всички деца, учители и родители: „Мили дечица, тук ще ви посрещнат с много любов и внимание. Ще научите много нови неща, ще срещнете нови приятели, ще откриете един нов, вълшебен свят.“

Във всички образователни институции на територията на общината са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Създадена е необходимата организация и условия за спазване на всички противоепидемични мерки.

Поздравителният адрес по случай 15 септември от името на кмета на община Козлодуй Маринела Николова завършва с думите: „На всички Вас, деца, ученици, учители и родители, желая здраве, благополучие и добротворство!”

На добър час!