Днес, 14 май, с тържествена церемония бяха изпратени 175 абитуриенти от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Козлодуй, СУ „Христо Ботев”, Козлодуй, ПГЯЕ „Игор Курчатов”, Козлодуй и СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Бутан.

Денят е специален, защото е изпълнен с емоцията на едно вълнуващо училищно завършване! След дванадесет години труд и усърдие, след мигове на радост, изпитания на волята, ума и характера, днес зрелостниците чуха последния училищен звънец.

Последва и ритуалното преброяване от 1 до 12.

Както всяка година представители от ръководството на Община Козлодуй уважиха с присъствието си празника на завършващите. Г-н Георги Кирков, заместник-кмет, бе гост в СУ „Христо Ботев”, г-жа Гинка Иванова, заместник-кмет, присъства в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, г-жа Величка Нейчева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”, посети тържеството на ПГЯЕ „Игор Курчатов”, г-жа Лидия Петрова, началник на отдел „Образование, социални дейности и младежки политики”, присъства на тържеството в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Бутан.

На директорите бяха връчени букети, поздравителен адрес от името на кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, и председателя на Общински съвет, г-жа Николинка Тодорова, и копие на ключа на Козлодуй с призив към абитуриентите да се върнат и да се реализират професионално в общината.

В поздравителния адрес се казва:

„Пожелаваме Ви успешно дипломиране! Пожелаваме Ви мечтаните от Вас успехи! Вървете напред с воля и упорство. Бъдете здрави, щастливи и творящи! Обичайте родния Козлодуй и България! Честит празник и на добър час!”.

По традиция празничният ден ще продължи и вечерта с веселие и танци в Ботев парк, където за доброто настроение на завършващите ще се погрижат Венцислав Чанов и Павел Николов, по известни като Pavell & Venci Venc`.

Концертът, който е част от Общински културен календар, е с начало 21:00 часа. Преди известните изпълнители на сцената ще се изявят самодейци от община Козлодуй.

Скъпи абитуриенти, ще Ви очакваме в Ботев парк, за да отбележим един незабравим момент от Вашия житейски път!