От вчера започна Седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на пожарникарите и спасителите – 14 септември.

Няколко са мероприятията, които се провеждат от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН), гр. Козлодуй, съвместно с Община Козлодуй.

През вчерашния ден пожарникарите от РСПБЗН са посетили детска градина „Мир”, гр. Козлодуй, където са провели демонстративно занятие „Гасене на пожар и евакуиране на децата от сградата на детската градина”.

Демонстрациите в детските градини се провеждат, както следва:

🚒14 септември от 10:00 ч. в ДГ „Звънче”, гр. Козлодуй;
🚒16 септември от 10:00 ч в ДГ „Слънчице”, гр. Козлодуй;
🚒17 септември от 10:00 ч. в. ДГ „Радост”, гр. Козлодуй
🚒До 17 септември, включително, от 08:30 ч. до 17:30 ч. в РСПБЗН, гр. Козлодуй, ще се провеждат срещи с бивши и настоящи служители от районната служба.
🚒На 16 септември от 15:30 ч. в сградата на РСПБЗН ще има молебен за здраве и тържествен водосвет за служителите.

Датата 14 септември е определена през 1995 г. с решение на Министерския съвет, с което е възстановена традицията от Първия пожарникарски събор през 1905 г. за честване на патронния празник на пожарните команди в страната.

„Благодаря Ви за всеотдайния труд и усилията, които ежедневно полагате в работата си, в полза на всички нас. Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото тя е призвание за цял живот“, се казва в поздравителния адрес от Община Козлодуй до пожарникарите от РСПБЗН, гр. Козлодуй и АЕЦ „Козлодуй“.