Детските градини „Мир” и „Радост” в гр. Козлодуй отвориха врати след основен ремонт. Строително-монтажните работи включваха реконструкция на вътрешното пространство в сградите. Бяха подменени водопроводната, канализационната и вентилационната мрежа. Пожароизвестителните инсталации също бяха обновени. Във всички помещения са сменени осветителните тела, електрическите табла са след реконструкция, подменени са подовите настилки, санитарните възли са нови и  цветни, направена е хидроизолация на покривното пространство. Кухните, складовете и помещенията за учители също са обновени и освежени.

„Успяхме да закупим нови гардеробчета на всички деца от градината. Подменихме шкафове и някои от радиаторите. Родителите приеха много добре новата визия на детската градина. Благодаря им много за търпението, което проявиха до приключване на ремонтните дейности. Радвам се, че Община Козлодуй обърна внимание на материалната база на детската градина, която е построена през 1974 г. и оттогава не е предприеман толкова мащабен ремонт” каза Мая Йонова – директор на детска градина „Мир”.

„За две от групите на ДГ „Радост” ще има нови креватчета, които очакваме в най-скоро време. Вярвам, че усилията на Община Козлодуй в посока подобряване условията в детските градини ще продължат”, каза и Анелия Тодорова – директор на детска градина „Радост”.

Ремонтните дейности са част от изпълнението на Програма за поетапна модернизация на детските градини в община Козлодуй. За осъществяване на планираните дейности в ДГ „Мир” и ДГ „Радост” община Козлодуй получи целеви средства от правителството в размер на 660 000 лева. От общинския бюджет бяха заделени допълнителни 400 000 лева за реконструкцията на двете детски заведения. И в двете детски градини в момента текат дейности за подмяна на съоръжения в дворните пространства. Проектът ще приключи през пролетта на 2019 г. и децата ще разполагат с обособени площадки, игрища за футбол и нови кътове за отдих.

В детската градина в Гложене също бяха инвестирани средства в размер на 80 000 лева, с които бяха подменени отоплителните радиатори, бяха ремонтирани санитарните помещения и на една цяла група бяха подменени подовите настилки, боядисани са стените и таваните. Учебното заведение в Гложене посрещна своите възпитаници още в края на месец септември.