За 16-та поредна година стартира благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“, инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца.

„На днешния празник – Деня на християнското семейство, е хубаво да се замислим, че за да бъдем щастливи, трябва да уважаваме хората около нас, да се грижим за тези, които обичаме и да бъдем дейни“. С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите.   „Пожелавам ви да бъдете усмихнати, позитивни, да вярвате в доброто и да обичате хората до себе си! Честит празник!“, каза още Каменов.

В края на церемонията кметът символично „осинови“ 7-годишно момченце, което си е пожелало за Коледа дънки, пуловер, образователна книжка и лакомства. С подаръци ще зарадват децата и заместник кметовете Петя Долапчиева и Мария Попова.

На събитието, което се проведе във фоайето на читалище „Развитие“, присъстваха още областният управител на област Враца Малина Николова, заместник-кметът Петя Долапчиева, председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов, общински съветници, директори на образователни и културни институции и др.

Кампанията, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и има за цел да подпомогне врачански семейства в затруднено положение с подаръци за коледните и новогодишни празници.