По-полезно, по-бързо и по-лесно се готви вече в кухнята на социалния патронаж в Монтана. От този месец помещението е оборудвано с нови електроуреди –  конвектомат, с който се приготвят храни на пара,  картофобелачка с капацитет 15 кг /2 мин., по-голям хладилник и по-голям фризер за съхранение на продуктите. Трапезарията обслужва 400 възрастни мъже и жени в общината. За  още  1 000 души се осигурява храна по проекта “Топъл обяд”.

Новото кухненско оборудване е закупено по друг проект, финансиран от Министерството на труда и социалната политика. Инвестицията е в размер на  27 000 лева. Съфинансирането от  общината е 3 000 лв.

„Този проект е потвърждение на последователната работа на общинската власт в това да подобри качеството на социалните услуги, които предлага на  хората. Модерното оборудване ще улесни ежедневната работа на персонала, и ще подобри качеството на приготвяната храна,” заяви кметът Златко Живков.

В социалният патронаж работят  22 души. В кухнята в Монтана – 5, разносвачите  на храна са 3-ма, толкова са и  шофьорите. От скоро като социални асистенти работят 5 жени по 1 час седмично. Те помагат на възрастните хора в пазаруването, придружават ги до поликлиника и други места, уточни Димитрина Колова – директор на патронажа.