В ПГТ “Вл. П. Минчев” Владимирово в периода 20-29.11.2018 се провеждат редица мероприятия, свързани с професиите, изучавани в училището по повод седмицата на професионалното образование.
Училището беше домакини на втория етап от първото междуучилищно състезание “Млад автомонтьор и водач на МПС” и премериха сили с учениците от ПГПТ Лом.  Преди старта на състезанието между ПГТ и ПГПТ Лом, гостите бяха посрещнати в гимназията по традиция с питка и мед.  На откриването присъстваха кметът на общ. Бойчиновци, заместник-кметът на общ. Бойчиновци, кметът на с. Владимирово, общински съветници, както и партньорите на ПГТ от Case Bulgaria.  Началото бе дадено от директора г-жа Цанка Карчева, след като раздаде необходимите материали за състезанието на отборите.  Най- добър в управлението на МПС бе Людмил Тихомиров от отбора на домакините. А в отборното класиране победители бяха учениците от 12 клас на ПГТ  Владимирово с капитан на отбора Тейлър Петков.  След приключване на състезателната част имаше демонстрация с новия трактор на ПГТ, а след нея на гостите и учениците бе представена презентация от австрийската фирма Wattaul, която набира служители в областта на транспорта и логистиката.
За финал на този ден, изпълнени с приятелско съревнование, за доброто настроение на гостите се погрижиха и ДТФ “Хорце”, които поздравиха с танц, с който са завоювали първо място на конкурс във Варна съвсем скоро.
След края на мероприятието учениците от ПГТ и ПГПТ Лом, вече приятели, играха тенис и посетиха новата фитнес зала на училището.  През следващата седмица в ПГТ “Вл. П. Минчев” мероприятията по повод седмицата на професионалното образование продължават с открит урок “Невероятните възможности на пътностроителната, подемно-транспортната, автотранспортната и селскостопанската техника” и вътреучилищно състезание между отбори дванадесетокласници, които ще имат задание за изпълнение с грейдер.