Заместник-кметът Мария Попова и доброволци взеха участие в инициативата на организация „Енимъл хелп“ за изграждане на приют в село Веслец. Служители на ОП „БКС” положиха основи от бетон, върху които ще бъде изградена оградата на приюта, а доброволците и екипът на организацията започнаха монтирането на метални прътове и дъски. В рамките на инициативата бяха изкопани и отводнителни канали, преминаващи до клетките на животните.

„В последните няколко седмици активно се дискутира темата с бездомните кучета във Враца. Истината е, че голяма част от животните, преди да бъдат изоставени, са били домашни любимци. С експерти от местната администрация проведохме няколко срещи с представители на „Енимъл хелп” и се запознахме с идеята им за изграждане на приют в село Веслец. Всички реализирани дейности до момента, като закупуване на терен в населеното място, обособяване на площадки за кучетата, трудът и материалите, са извършени изцяло от трима членове на организацията. Затова с колеги, служители на БКС и доброволци, решихме да ги подкрепим.” – коментира Попова. Заместник-кметът допълни, че Община Враца има воля да бъде разрешен проблемът с бездомните кучета. „Към момента има сключен договор с фирма „ВЕТЕРИНАРНИ ПРАКТИКИ 3Д“ ООД, извършваща дейности по кастриране, обезпаразитяване и чипиране на безстопанствени животни. През следващата година ще бъде довършен и общинският приют“.

Доброволческата инициатива ще бъде продължена, а всеки желаещ да се включи – може да се свърже с екипа на организация „Енимъл хелп“.