По време на събитие, част от Националната кампания „Мисията е възможна“ за популяризиране на деинституционализацията на грижите за деца „Мисията е възможна“, кметът Калин Каменов представи новите два проекта за социални услуги на територията на общината.

„Децата със специфични потребности трябва да бъдат сред нас – не скрити и изолирани в институции, а да получат подкрепа и обич и ние самите да получим възможността да се променим и да ги опознаем“, каза Каменов при представянето на новите социални услуги.

На мероприятието присъства и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова,  която определи деинституционализацията на грижите за деца като най-успешната реформа в социалната система. В дискусията за ползите от разкриването на нови социални услуги за деца и възрастни взеха участие още Искра Иларионова, управител на Преходно жилище, Марта Димитрова от фондация „Подарете книга“, Валентин Вичев, бивш потребител на социална услуга и Хрисим Чучков, председател на сдружение „Вестители – 2007“, което подкрепя деца и младежи в неравностойно положение.

След края на дискусията талантливи деца зарадваха присъстващите в препълнената Градска концертна зала със своите изпълнения. Участие в концерта взеха Елица Стефанова (пиано), Катин Борисов (акордеон), Екатерина Антонова (народа песен), Николай Паунов (стихотворение), Теодосий Николов (саксофон) и Христина Пачалова (поп песен). Те получиха грамоти и подаръци от кмета Калин Каменов.