Кметът Калин Каменов се срещна с протестиращи против желанието на фирма „БН – КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГ“ ООД за добив на глауконит в землището на селата Мало Пещене и Голямо Пещене. Непосредствено преди заседанието на експертния съвет към Регионална инспекция по околна среда и водите, Каменов оповести отрицателното становище на Община Враца.

„Експертите от местната администрация се запознаха детайлно с предложения проект за Решение по оценка за въздействието върху околната среда. Позовавайки се на несъгласието на жителите на двете села, изразено на обществени обсъждания и чрез жалби до мен, изразявам категоричното отрицателно становище на Община Враца“ – коментира кметът Каменов пред протестиращите  и допълни, че инвеститорът не е провел достатъчна информационна кампания, която да запознае жителите на населените места с проекта за добив на индустриалните материали.

В рамките на екологичния експертен съвет в РИОСВ, компетентните институции ще се произнесат по казуса за добив на глауконит в землището на двете врачански села.