Заместник-кметът Петя Долапчиева приветства участниците в петнадесетата Регионална краеведска конференция на тема „Традиционна медицина и лечебната сила на природата“. „21-ви век е много забързан и отделяме все по-малко време на това, което се случва в природата. Целта на тази конференция е да се обръщаме повече към нейната лечебна сила, защото в природата всичко се случва по естествен начин“. Това каза заместник-кметът Петя Долапчиева по време на откриването на събитието и пожела ползотворна дискусия на всички участници.

На форума, който се проведе в Общата читалня на библиотеката,  присъстваха още Силвия Врачовска, директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“, учени, лечители, ученици и граждани.

Конференцията се организира за 15-та поредна година от Регионална библиотека и Регионално управление на образованието – Враца. По време на дискусията бяха представени 26 разработки за лечебната сила на природата и народната медицина от 38 участници, някои от които от областите Видин и Монтана.