В Белоградчик проведоха Вечер на здравословното хранене.

За поредна година представители на Детски комплекс – участници в състави, клубове и школи, участваха във вечер, посветена на здравословното хранене. Учасваха ученици до VІ клас на прогимназиалния курс на обучение, а най-малките представители – от подготвителната група на Детска градина “Иглика”. Участниците бяха разделени на 9 отбора с по трима играчи.

По предварителен жребии на основата на даден продукт всеки отбор бе приготвил своето блюдо за участие. Повечето представени ястия бяха с месо, ориз, картофи, плодове и зеленчуци, млечни продукти, здравословни десерти и варива.

В самото начало бяха споделени интересни и любопитни факти за различните групи храни. Бе направена и връзката на някой видове ястия с дадена държава, в която те са популярни. Проведоха се забавни игри и викторина с цел обогатяване знанията  на участниците по темата.

С голям интерес от аудиторията се посрещна и самото представяне на ястията от отборите. Като по-малките участници са приготвили блюдата с помоща на своите близки, докато по-големите са се справили сами. Благодарение на кулинарните умения на участниците бяха представени кюфтенца от нахут, палачинки с пилешко месо, сметана и гъби, плодова салата, зеленчукова салата, чийзкейк, спагети, сладък картоф – батат и плодов шейк.

Целта на събитието е децата и учениците да получат нови знания и научат интересни факти за здравословното хранене, които да прилагат в своето ежедневие. Вечерта завърши с дегустация на приготвените ястия.