С тържество, екипът и възпитаниците на Детска градина „Славейче“ честваха две годишнини – 25 години работа по Програма „Стъпка по стъпка“ и 1 година от въвеждането на метода за обучение „Монтесори“.

Официален гост на празника беше Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца, която поздрави целия колектив за иновативните образователни форми, които прилага през годините.

Уверена съм, че ще продължите вдъхновено, с много любов и всеотдайност да работите за усъвършенстване на професията учител. Мили деца, желая Ви много радост, забавления и щастливо детство. Учете, играйте и бъдете гордост за Вашите родители и учители.
Поздравявам и родителите, които подкрепят децата си да се обучават по нови и различни методи!“ – каза в своето приветствие Мария Попова.

Директорът на ДГ „Славейче“ – Димитринка Найденова благодари на Община Враца за подкрепата и сътрудничеството.

В рамките на тържеството изпълняващ функциите на кмет – Мария Попова и директорът Димитринка Найденова откриха зеленчукова градина, която е част дейностите на обучителната програма „Монтесори“.

Малките възпитаниците на детската градина са оформили лехички, в които ще засадят първите семенца, изградили са и компостер за листа.

На празника присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, директори на други детски учебни заведения и родители.

Празничната програма продължи с пъстър концерт, в който се включиха всички групи на детската градина.