Изглежда бунтът на феновете срещу настоящото ръководство на БФС начело с Борислав Михайлов започна.

Привържениците на пловдивските Ботев и Локомотив се обединиха като излязоха с отделни декларации, в които смятат, че е нужна промяна в родния футбол. От Клуб на привържениците на Ботев изразиха своето разочарование и притеснение относно събитията в българския футбол в последните седмици и по-специално в БФС.

“Смятаме, че създалата се ситуация с начина по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол“, пишат феновете на Ботев.

Те допълват, че е крайно належащо да има извънреден Конгрес и БФС да не бъде управлявано от Борислав Михалов.

От Фенклуб Локомотив Пловдив също негодуват от решенията на футболния съюз.

Те дадоха пример със ситуацията с ЦСКА 1948 и решенията на БФС да отложи мача им с Локо Пловдив, но да него направи за този с ЦСКА. А това породи доста коментари. Според феновете на Локо оттеглянето на оставката на Боби Михайлов и самоназначението му отново за президент на БФС е неприемлива, срамна и позорна, лишена от всякакъв морал постъпка.

Ботев и Локомотив също така поискаха среща с Димитър Бербатов, който към момента единствен официално обяви кандидатурата си.

А по-рано – на 28 април “червените” фенове от Трибуна Сектор Г също се обявиха за промяна в родния футбол.

Източник: dsport