“В четвъртък (бел. ред. – т.е. днес, 22 август) ще обявим глобата. Няма да е малък размерът, ще е в милиони”. Това заяви пред в. “Сега” председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов, визирайки случая с хакерската атака срещу НАП.
За да не се обърка някой, глобена ще бъде НАП. И пак, за да не се обърка някой, НАП ще плати с пари от държавния бюджет. А съвсем да не се обърка някой – държавният бюджет се пълни с НАШИТЕ пари! На всички нас имам предвид, които още плащаме данъци.
Та какво излиза сега – НИЕ ще платим глоба, защото ни окрaдoха. Ще я платим, защото сме позволили да ни е така уредена държавата, че дори в такива случаи да ни краде. Ще я платим, защото не ни пука и като дойде време да защитим своето, ходим за гъби, в Гърция или дявол знае къде.
Когато си се омазал до ушите, както НАП, най-нормалното нещо е да си понесеш отговорността. Да я понесе този, който е поддържал системата. Да я понесе този, който пише потребителско име admin и парола 1234. Да я понесе този, който не надзирава дали се случват такива неща като в предните две изречения!
Как да я понесе ли – като плати със заплатата си глобата! И нямам предвид един човек – няколко са, по реда на въпросите. Знаят се и кои са – например НАП я надзирава финансовият министър Владислав Горанов.
Източник: Actualno