Новият асфалт, поставен на пресечката на ул.”Димимитър Благоев” и ул.”Любомир” в Бяла Слатина, предизвика истинска лавина от иронични коментари в групата “Бяла Слатина – Северозапад”.

Част от хората определят ремонта като “50 нюанса сиво”. Други изказват съмнения, че е спестено от парите за асфалт. Трети пък искрено иронизират иновативното решение за ремонт на настилката.

Припомняме, че в началото на април местната администрация в Бяла Слатина поиска да изтегли 10 млн. лева дългосрочен общински дълг и това предизвика напрежение на проведеното тогава обществено обсъждане.

Общинската управа увери, че кредитът ще бъде използван за ремонт на улици, които не са рехабилитирани основно от изграждането им.

Все още не е ясно дали отсечката от снимката е ремонтирана с финанси от този кредит, но е ясно, че изобщо не се отнася до заявлението на общинската администрация, че  “изпълнението на така предвидените строително – ремонтни дейности на уличната мрежа ще се създадат значително по-добри условия на местното население за придвижване“.

Снимка: Цветан Нинарски, “Бяла Слатина – Северозапад”