Обсъдиха възможност за обособяване на буферен паркинг в района на Северна промишлена зона – Видин, както и буферни зони в областите София, Враца и Монтана за справяне с колоната от тежкотоварни автомобили образувала се по околовръстния път край Видин. Това стана ясно на провелата се  работна среща при областният управител на Видин Огнян Асенов, съобщават от Областната администрация. В срещата взеха участие заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор “Пътна полиция”, ГПУ-Видин, Областно пътно управление и Община Видин.

Областният управител посочи, че всяка от институциите следва с максимални сили и ресурс, според компетенцията си, да положи усилия за справяне с възникналия проблем.

“Образуването на километрична колона от тежкотоварни автомобили е неудобство и риск както за всички чакащи шофьори, така и за всички, които се придвижват по околовръстния път”, отбеляза г-н Асенов.

След проведена дискусия, участниците се обединиха около решението за търсене на възможности за обособяване на буферен паркинг в района на Северна промишлена зона – Видин. С цел навременна координация на институциите, ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главна дирекция “Национална полиция”, за своевременна организация на трафика на тежкотоварните автомобили, в буферни зони в областите София, Враца и Монтана, каквато практика е прилагана и по-рано. В тази връзка ще бъдат подготвени писма от името на областния управител Огнян Асенов до областните управители на София област, Враца и Монтана, както и до Главна дирекция “Национална полиция” и Националния координационен център.