Търговските вериги в партньорство с Министерствата на здравеопазването и икономиката ще подарят на над 6 700 медици и 700 полицаи в цялата страна пакети с хранителни продукти като израз на благодарност за техния незаменим принос в борбата с COVID-19 пандемията

Компании от Сдружението за модерна търговия дариха част от средствата, с които Министерство на здравеопазването и Министерство на икономиката подготвиха подаръци за дежурните тази нощ медицински и полицейски екипи.

С финансовата и логистичната помощ на веригите, комплекти с хранителни продукти ще бъдат доставени до всяка болница и полицейско управление в страната.

Така подаръците ще стигнат до хората, които и в празничната нощ няма да бъдат със семействата си, за да се грижат за здравето и сигурността ни.

В инициативата се включиха Аванти, BILLA, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, Т Мarket, Фантастико и Хиполенд.

„Благодарим ви“ е посланието, което компаниите отправят към екипите с признателност за техните професионализъм, съпричастност и лишения в трудните месеци на пандемията.

„Изпращаме година на изпитания, страхове, изолация и раздели, но и на състрадание и добротворство, на споделяне и общо усилие в името на живота, което хиляди медицински и полицейски екипи приеха за свой дълг и отговорност. 2020-та ни показа и че успехът на първата линия е възможен само, ако всички стоим зад нея. Затова нека останем с тях! Вярваме, че 2021-ва ще бъде годината, в която със силата на науката, знанията на специалистите и дисциплината на всеки от нас, ще преодолеем изпитанието „COVID – 19“, каза изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев.