Фирма изля асфалтова настилка върху павета и след това я изчегърта.

В Лом направиха рекорд по най-бързо поставяне и демонтиране на повдигната пешеходна пътека. Самият така наречен „легнал полицай” разгневи жителите на Лом заради некачествено поставяне. За по-малко от 48 часа след като го сложи, строителна фирма успя и да го премахне. Това се случи в пешеходната зона на крайдунавския град.

„Дейностите са свързани с проект, за който се отдели доста време. Работено е с органите на КАТ. Имаше добра комуникация с фирмата. Тези пътеки са регулирани, одобрени”, заяви инж. Валентин Ефтимов, зам.-кмет на Община  Лом. „Аз разбрах в събота вечерта, в тъмната част на деня, че се изпълнява подобно нещо. Реагирахме, потърсихме техника на обекта, който каза, че сега са им подали асфалт. Казахме им да спрат. В понеделник потърсихме контакт с управителя на фирмата. Той каза, че са му необходими 2-3 дни, за да организира хора и да премахнат това, което са изпълнили. В крайна сметка общината го премахна”, обясни Ефтимов пред НОВА ТВ.

Дали на мястото ще има повдигната пешеходна пътека ще се решава на среща. Фирмата ще понесе отговорност, допълни Ефтимов.