Народният представител Мартин Харизанов излезе с декларация и призова депутатите да обединят усилия срещу войната по пътищата.
“В натоварените с политическо говорене дни не трябва да забравяме основния ангажимент, който имаме всички ние като законотворци да действаме в защита на живота и здравето на българските граждани.
Затова днес от името на ГЕРБ-СДС приканих народните представители от всички парламентарни групи заедно да почетем паметта на Явор и Ани, както и на хилядите българи, загинали във войната по пътищата.
Призовавах колегите в пленарна зала да не политизираме темата, каквито опити вече видяхме от страна на някои партии. Всички партии и институции носят своята отговорност за случващото се по българските пътища. Затова трябва да се обединим и с общи усилия да отговорим на очакванията на всички български граждани.
”Повече не можем да останем слепи и глухи за почернените семейства-длъжни сме да почетем паметта на хилядите българи, загинали във войната по пътищата като я прекратим!”, написа в страницата си във “Фейсбук”  Мартин Харизанов.
Вижте цялата декларация на ГЕРБ-СДС във видеото: