Към момента всички пътища в област Монтана са проходими при зимни условия, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление в Монтана. Той уточни, че вълната от обилен снеговалеж и силен вятър е преминала и вече никъде в региона не вали и не духа.

Преди минути е премахната тапата по главен път Е-79 в района на село Трифоново в община Монтана, където имаше обърната  напречно на шосето платформа. Пак по Е-79 при село Смоляновци в община Монтана, където към 3:50 часа тази сутрин турски ТИР удари снегорин и шофьорът на снегорина загина на място, все още се преминава само в едното платно. В момента тежкотоварните камиони от София към моста над Дунав при Видин-Калафат преминават свободно и по Е-79 и по алтернативния маршрут път 3-112, известен като северния път между Монтана и Видин.

През прохода Петрохан в Стара планина, който е най-прекият път от София към Берковица, Монтана, Лом и Видин, движението е нормално. От пътното управление в Монтана съветват през прохода да се кара с повишено внимание, намалена скорост и автомобилите да са с добри зимни гуми.

Заради навявания на сняг на шосето около обяд за момент е бил затворен пътя от Лом за село Орсоя, но сега вече той е разчистен, уточни дежурният в пътното управление в Монтана.

На повечето места в Монтанско, където днес тока спря заради скъсани от тежкия сняг и вятъра жици, електричеството е възстановено, съобщиха от областната управа в Монтана.

Снимката е илюстративна.