“Днес е специален ден за Враца. Приеман от едни и отхвърлян от други, на 14 септември по традиция се слага началото на Традиционния есенен панаир!
Тази година обаче дали поради липсата на разбиране, дали от страх, или просто от прекалена компетентност, панаир няма да има. И не защото Общината нямаше желание да проведе това събитие, а защото нямаше подкрепа от здравните власти за неговото провеждане.
С екипа бяхме се погрижили за всеки детайл, за да спазим противоепидемичните мерки. Бяхме помислили за пропускателен пункт, за дезинфекция на всички обекти, за спазване на необходимото отстояние пред сцената, атракционите и търговските обекти, като голяма част от участниците и търговците се бяха подготвили и с ваксинационни паспорти. Всички тези мерки бяха оповестени публично още в края на август, но въпреки това не срещнахме разбиране от служебния директор на РЗИ. Напротив, получихме заплахи.
Никой не отрича съществуването на коронавируса и всеки от нас подхожда отговорно. Но заради неразбирането на проблема и ниския ваксинационен процент в страната ще трябва да се научим да живеем с вируса. Забраната и затварянето на всичко няма да реши проблема. Само ще забави неговото задълбочаване.
И ако си вярваме, че Враца е някакво изключение от общата картина в страната, то до няколко седмици със или без събития пикът на заболеваемост в града ще достигне моментния такъв в другите области. Това означава ли, че тогава ще трябва да въведем вечерен час и да спрем да живеем?
Един прочут учен е казал: “Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие”.
“Отговорните” фактори в държавата трябва да разберат, че не със сила, уволнения и рестрикции, а със стимули и положителен личен пример ще се справим с пандемията. Всички виждаме как в цяла Европа мерките вече падат, стадионите са пълни, бизнесът работи, но удобно не забелязваме, че там “заблудените” англичани, датчани или италианци, са взели решение да се ваксинират.
Ние обаче сме много по-находчиви от тях и отказваме да се “чипираме”, а вместо това ежедневно и доброволно се “ваксинираме” с храни, в които има повече химия, отколкото в Менделеевата таблица.
Не търся конфронтация, искам всеки чиновник във Враца да си върши работата и да допринася за развитието на града. Недопустимо е институциите да си общуваме чрез заплахи и сигнали до МВР и прокуратурата. Няма нужда от излишно напрежение в тази политическа и здравна криза. Нужни са ХОРА, които ги е грижа за ХОРАТА!”
Няма налично описание на снимката.
Пуликацията е взета от профила на Калин Каменов във Фейсбук