На официална церемония вчера бе открита обновената сграда с модерна визия, в която работят огнеборците на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в гр. Берковица.

На нея присъстваха директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, директорът на РДПБЗН-Монтана комисар Венцислав Райков и директорите на РДПБЗН-София, Видин и Враца. Гости на събитието бяха представители на различни структури на местната и държавната власт, от ОДМВР – Монтана, Областна администрация град Монтана и общината. За здраве и благоденствие бе отслужен тържествен водосвет от местен духовен служител.

Сградата е разположена на ул. „Антон Страшимиров” № 2 в града, построена е през 70-те години на миналия век и в нея освен районната пожарна служба, се помещават „ВиК Берковица” ЕООД и общинско предприятие „Комунални дейности“ .

Реновирането й е извършено по проект на Оперативна програма „Региони в растеж”. Общата стойност на проекта е 682 229.49 лева, като европейското финансиране е в размер на 579 895.08 лева, а националното- 102 334.41 лева. Основната заложена цел на проекта е принос за осигуряването на модерна и ефективна публична инфраструктура в подкрепа на балансираното и устойчивото развитие на община Берковица, както и повишаване на енергийната ефективност на сградата.