Директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров обяви, че напуска системата на МВР. Новината беше изненадваща и съобщена на работно съвещание тази сутрин, съобщава Burgas Info .

Старши комисар Сотиров до последно е бил на работа и с нищо не се е проличавало, че предстои такава кадрова рокада във време на сложни обществени процеси. Вчера си е взел почивен ден, а днес е събрал екипа.

Припомняме, че по време на протестите пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“, полицията претърпя критики и той подаде оставка, но тя не бе приета от вече бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Със заповед на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски обаче е прекратено служебното му правоотношение.

От медията уточняват още, че на празното място на началник ще седне старши комисар Калоян. Предстои смяната му да бъде представена официално.

Старши комисар Калоянов е досегашен началник на Зонално жандармерийско управление. Той беше директор на областната дирекция в периода април 2015 г. до октомври 2019 г., когато изненадващо беше сменен със старши комисар Радослав Сотиров.