В момента се разиграва НДСВ “лайт” – като телефоните, чиито процесори са малко по-слаби от водещите версии

Забелязал съм, че най-гласовитите в НС се оказват или хора от “Държавна сигурност”, или подставени лица. Най-шумните винаги се открояват – в този парламент не можем да пропуснем Тошко Йорданов, г-н Слави Трифонов, който също си служи със силни думи. Те не са членове на ДС, така че са подставени лица на онези, които искат да съхранят статуквото.

Това заяви в студиото на bTV журналистът Асен Агов.

“Става въпрос за икономически кръгове. Хора, които се месят в политиката и се чувстват упълномощени да се месят в нея, защото имат пари. Хора с дълбоки интереси в икономиката на страната”, обясни Агов, като отказа да назове

конкретни имена, тъй като те не са известни на високата общественост.

Журналистът сравни поведението на партията на Слави Трифонов с това на НДСВ в близкото минало.

“В момента се разиграва НДСВ “лайт”. Като телефоните, чиито процесори са малко по-слаби от водещите версии. Защо “лайт”? Защото това е един имитационен модел”, каза той.

Според Агов ситуацията напомня за “самодеен състав в читалище в някое отдалечено градче, където всички са симпатични, докато не се съберат и не се скарат помежду си, след което на представленията им ходят само роднините и техните съседи”.

Асен Агов определи политическата ситуация в страната като “политическа криза”, която обаче продължава от 2001 г. насам.

“Ние сме екзотична страна – имахме цар, пожарникар и комедиант за политици. От тази гледна точка сме странно място, създадено от самите нас – избирателите. Избирателите не пожелаха да дадат мнозинство на тези, които могат да извършат промяната, така че нека при следващи избори си помислят какво правят”, призова той.

Журналистът изрази убежденията си, че ДБ и ИБГНИ не са искали постове в проектокабинета на ИТН и добави, че с оглед на неговите последни изявления, “през Слави Трифонов отново чува Бойко Борисов”.