Днес служебният министър на икономиката Даниела Везиева обяви на брифинг, че 24 милиона лева са били дадени в разрез с правилата по европрограмата за конкурентоспособност само в Северозападния регион в периода 2014-2020 година.

Нужно ли е да е припомням, че именно Северозападният регион от самото начало на програмата бе обявен за приоритетен? Около 1/3 от отпуснатите помощи, по-точно 903 от всички 2913 сключени договори, са именно за Северозапада с цел повишаване конкурентоспособността на фирмите.

Със съжаление констатирам, че едва служебното правителство на президента Румен Радев е извършило анализ на ефектите на програмата.

С още по-голямо съжаление всеки един трябва да се съгласи, че ефектът не е постигнат, защото жизненият стандарт на хората не е повишен.

“От анализа се вижда, че има 333 нередности, от които 94 са в Северозападния регион – на стойност 24 милиона лева. Най-много от тях са свързани с проведени обществени поръчки”, казва министър Везиева.

Това означава само едно – време е за истинска, дълбока, реална промяна, която можем да направим само ние, българските граждани!

Време е за прозрачно управление, което спазва демократичните стандарти и полага грижи за хората, а не за своите фирми и клиентела! Това е възможно само по един начин – излезте и гласувайте! Направете го за себе си, за Вашето семейство, за България!

☑️6️⃣ За Президент ❌ 3️⃣ 1️⃣ За парламент

Купуването и продаването на гласове е престъпление!