Кметът на Червен бряг е пуснал сигнал до Районна прокуратура-Червен бряг,

с копие до началника на РУП Червен бряг, за това, че на 1 ноември, т.г.  върху общинска собственост са налепени агитационни материали за гражданска позиция, с цел провеждане на протест, състоял се на 8 ноември, т.г.
 В сигнала си общинското ръководство изразява съмнения, че автор на деянието съм аз, Христо Гешов, който неведнъж съм използвал гражданските си права да изразявам мнение и позиция, както и да задавам въпроси, свързани с управлението на града, в който живея и плащам данъци.

Сигналът, подписан със запетая, вероятно от секретаря на общината,

съдържа и видеозапис, чието съдържание няма стойност по две причини: първо – подобни материали, според закона не са доказателство и второ – на записа не се вижда лице.
Според текста в закона, с който кметът на Червен бряг иска да бъда глобен обаче, без конкретни доказателства, че съм “престъпник”, трябва да бъдат глобени почти всички граждани на общината.
Причината е, че според същия закон, никой няма право да лепи, каквито и да било брошури, агитационни материали и др. на нерегламентирани от Общината места. Сиреч всички, които лепят навсякъде некролози, обяви за бързи кредити, в това число и рекламните материали от провелите се местни избори през 2015 година.

Защо кметът обаче упражнява репресии чрез полиция и прокуратура

и защо е само към мен и то без доказателства и фактология? И защо чрез полицията, при положение, че според структурата на общината има цяла дирекция “КОРС”, известна като Инспекторат. За всеки вече е известно, че това е поредната жалба, продавана срещу мен в полицията и прокуратурата, а подобни действия имат само и единствено за цел да спрат журналистическите ми разследвания.

 Напомням, че заради мълчалив отказ да ми предостави информация по ЗДОИ осъдих общинското ръководство,

а в момента водя дело срещу кмета на Общината за клевета и обида. Стотици станаха разследванията ми, показващи различни своеволия на общинското ръководство и въпреки всичко, през ден трябва да бъда предупреждаван от органите на реда за щяло и нещяло.
Вероятно скоро ще бъда предупреден и да внимавам как дишам в конкретния град. А за устната забрана да влизам в обществената сграда на общинска администрация знаят вече и децата от детската градина. Нищо, че това нарушава правата ми на дългогодишен гражданин на Червен бряг.

 И докато тенденциозно привикват само мен в различни правораздавателни институции,

които трябва да се занимават със сериозни дела и деяния, опазвайки обществения ред и сигурност ситуацията се превръща в олицетворение на поговорката “Крадецът вика дръжте крадеца”. Защото след хилядите разследвания, подплатени с факти и доказателства, излъчени в различни регионални и национални медии наказани няма, но виновни за това ще сме ние журналистите, за това, че питаме и искаме отговори на въпросите с обществен интерес. И така на практика тази демокрация, за която говори правителството ни си е жив комунизъм в 21 век, в страна членка на ЕС.