Разследващият журналист Христо Гешов от Червен бряг, който е част от екипа на “Зов нюз”, е номиниран за годишните награди за творчески постижения на “Съюза на българските журналисти”. Номинацията му е в категорията Награда за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес. Христо Гешов е автор на предаването за разследваща журналистика “На прицел”, което  беше излъчвано в сайта за разследваща журналистика “За истината”, а новият му сезон ще може да гледате в “Зов нюз”.

Благодарение на работата на младия журналист държавата успя да спре санирането на личните къщи на председателя на общинския съвет, секретаря на общината и директора на дирекция “Строителство и архитектура” в Червен бряг. Колегата разкри също как фирма, ръководена от съпругата на кмета на общината краде вода и дължи данъци в размер на близо 1 млн. лв. и това не е всичко, но интересното тепърва предстои.

Екипът ни пожелава на Христо Гешов бъдещи успехи и сериозни постижения в нелекия ресор, в който е избрал да работи и то в най-бедния регион на Европейския съюз, където заплахите и натискът са буквално част от ежедневието на разследващите журналисти.