Д-р Красимир Пандев е вероятната номинация на Министерство на здравеопазването за нов изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, разбра „Зов нюз“. Д-р Пандев е бивш директор на Втора градска болница в София, а в момента работи в Монтанската  „Сити Клиник- Свети Георги “.

„Зов нюз“  разбра, че в късния следобед в петък са били изпратени уведомителни писма за номинацията на общинските съвети на няколко от общините акционери – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Борован. След разговори с изпълнителния директор в оставка Орлин Цветков, и председателя на Общинския съвет- Враца Румен Антов, екипът ни разбра и името на номинирания лекар, както и неговата месторабота в момента – кардиологично отделение „Сити Клиник- Свети Георги“ – Монтана. Последното е факт, който буди множество въпроси, тъй-като инвазивните кардиологии на болницата във Враца и тази в Монтана бяха в пряка конкуренция преди „Медика Кор“ да напусне града под Околчица.

След справка с Интернет стана ясно, че преди няколко години името на д-р Пандев е замесено в скандал, като той е сочен от свой съдружник за поръчител на побой и палежи над него. Ето какво пишат медиите по време на скандала:

https://www.24chasa.bg/Article/1606165

https://www.blitz.bg/kriminalni/d-r-pandev-pred-blits-ne-sm-porchval-nishcho-na-quotkilritequot-sdruzhnikt-mi-e-alkokholik_news132661.html.

https://www.dnes.bg/temida/2012/04/23/8-ekspertizi-i-razpit-na-svidetel-po-deloto-kilyrite.157140.

Още един скандал около д-р Пандев избухва по времето, по което е управител на Втора градска болница- София, когато отделението по неврология заплашва с масови оставки:

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/nevrolozi-vtora-gradska-zaplashvat-ostavki.html

Питаме министър Ананиев, каква умисъл влага в номинацията на д-р Пандев и какви са мотивите му за дадената кандидатура?

Снимка: “Монт прес”