Това, което не го направи 500 години турско робство, 45 години социализъм и 28 години постсоциализъм успяха да го направят. Планово.
Първо и необходимо условие е, хората да се страхуват. Да се страхуват от всичко. От новото. От неизвестното. От това, да останат гладни. От властта… От всичко.
Успяха. После е лесно. Училище. Не училище, където те учат да мислиш, а да не мислиш. Учебниците написани. Ясно. Оценките според наученото. Заплатата на един учител по-малка двойно от полицейската. От армейската. От чиновническата. Горе долу колкото заплатата на една чистачка в общината. И излизат новите българи. 90% немислещи. Нечетящи. Неграмотни. От телевизията Слави пее за френската гимназия. Биг Брадър показва новите ценности. Врачки баят дистанционно. Народът масово забогатява от лотарията. Бойко реже ленти. Нинова язди коне. Динко, облечен в народна носия, лови терористи. Сидеров прави граждански арести. Мишо бирата прави бира, бог да го прости! Изпълнителната власт заповядва на съдебната. Законодателната власт избира изпълнителната власт. Каракачанов дебелее и скоро ще стигне Пеевски. И ще скъса копчетата на костюма си. Кметове дерибействат по села и градове. Чиновници дерибействат. Министри дерибействат. Дерибействат депутати…
Фалира банка. Народът плаща. За да дебелее некой дебел. В Ружинци правят стадион като Маракана, за да откраднат едни пари. По европрограма. Евросубсидията за земеделие стига до наши хора. Наши хора печелят обществени поръчки. Преди празниците 2% от Пирин се дава на кипърски безработен. Точно преди празниците. Подаръче. А местните се кефят. Защото ще има на кого да слугуват. Северозападът пропада. Няма нито лифтове, нито пътища. Да не говорим за предприятия. Никой не инвестира там, където 90% са неграмотни. Даже и да им подарят 100% от северозапада ще е същото. Там живеят кметовете и чиновниците. И няколко техни човека. Останалите са умрели. Живи умрели. От страх. Да не загубят това, което нямат. А може да имат. Ако могат да мислят. И не ги е страх. Прочем, така живее 90% от България.
Та общо взето, така си живеем. Без да мислим. Под звуците на великата чалга. И нещо интересно става. Още от училището. Вместо да интегрираме ромите, те интегрират нас. И не печелят те. Не печелим и ние. Печелят ония, които искат да ни накарат да не мислим. И да се мразим. И добре печелят. И добре папкат.
Ако не вярвате, вижте как им се закопчават костюмите. Ще им паднат копчетата.
Прочем, ако човек се замисли, ние ги храним добре. И дебелеят. А ако се замислим повече, дебелеят, защото живеят спокойно. И не е лошо преди целокупния народ да оскотее, да им развалим рахатлъка. Току виж свалили некое кило. Здравословно е… Най-вече за нас. Десетте процента. И за останалите 90% ще е здравословно.
Айде чао! И весело посрещане на новата година. 2019. Двадесет и първи век е. Ако не вервате, питайте некоя врачка! После си купете билет от лотарията! За да спечелят. А после си платете данъците! За да спечелят.
Край! Конец!
И си купете книгата ми КЛЮЧ ЗА ЖИВА ВОДА!

Роси Антов

ПП. А ако искате да имате книгата ми КЛЮЧ ЗА ЖИВА ВОДА може да звъннете на 0886446795. Струва 12 лева. На същия телефон може и да ме напсувате.