Поредната бомба е напът да избухне в тресящата се от скандали многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца. От първи февруари отделението по „Кардиология“ затваря врати, стана ясно днес. През миналия четвъртък своите оставки са хвърлили д-р Петя Йорданова и д-р Дидо Попов. Причината е, че освен невъзможността да бъде осигурявано адекватно лечение на пациентите, двамата лекари остават затруднени, защото специализантите напускат също. При това положение не е възможно да се състави график в тежкото отделение, а лекарите не могат да работят 24 часа без почивка. Специализантите напускат, защото по всяка вероятност от началото на март затваря врати  отделението по „Инвазивна кардиология“.  Припомняме, че ръководството на болницата се опита да си измие ръцете, като съобщи небивалици за „Медика кор“, чието отделение е „Инвазивна кардиология“. Тогава от частната клиника отговориха, че няма дублиране на дейности между врачанската държавна болница и частната “Медика кор”. И напомниха, че частното лечебно заведение, е обслужило над 11 000 пациенти от Враца, Монтана, Видин и други области. От “Медика кор” също така категорично отхвърлиха твърденията на прокуратурата за източване на държавни пари, тъй като болницата е единствената акредитирана за извършване на инвазивна кардиология в Северозапада. Вследствие на възникналия скандал, от „Медика кор“ подадоха предизвестие за прекратяване на договора с врачанската болница, което изтича в началото на март.
След като „Инвазивна кардиология“ се оттегли от МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, това означава, че врачанската болница няма да може да бъде база за обучение на млади лекари в тази специалност. Затварянето на отделението по „Кардиология“ пък означава, че МБАЛ „Христо Ботев“- Враца може да изгуби акредитацията си, която днес официално ще получи управителят Орлин Цветков.   Има и още един проблем, а той е, че от 18 сестри в отделението по „Кардиология“ са останали само 6.
Персоналът на болницата и обществеността продължават да бъдат държани в информационно неведение, за сериозните проблеми около лечебното заведение. „Зов нюз“ напомня, че болницата не е еднолична собственост на държавата и управленският й екип, както и че лечебното заведение е единственото с този капацитет на територията на АЕЦ „Козлодуй“ / част от националната сигурност на страната/ , и настоява за прозрачност около процесите, които се случват зад вратите на администрацията.
За финал екипът ни пита зам.-министър Начева, кога възнамерява да „внесе“ кардиолози, за да не ставаме свидетели на поредната запечатана врата на отделение в болницата.