Повече от 90% от изкараните средства от МБАЛ”Христо Ботев”- Враца отиват по сметките на кредитори.

Министерство на здравеопазването е поело плащането на 113 000 лв. аванс на врачанските медици за месец февруари. Те са получили парите по сметките си в петък. Това се наложило, защото от 720 000 лв. постъпили по сметките на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца останали само 8 000лв., защото парите са преведени по сметките на кредиторите.

Припомняме, че от началото на кризата в лечебното заведение бяха обсъждани множество варианти за “спасение”, като ръководството в оставка продължава да твърди, че чрез техния оздравителен план обстановката ще се подобри. Истината обаче е, че откакто този план е в сила проблемите се задълбочават все повече, особено при факта, че приходите на болницата отиват директно по сметките на кредиторите. Няма и резултат от така наречената “финансова билбия” на министър Ананиев, който въпреки трагичното състояние на лечебното заведение все още не се е появил във Враца.

генерал агрохимикали

Междувременно оставки са подали медицинският директор Кети Ценова и главната сестра, не се знае обаче дали юристът на болницата също ще напусне.

Очаква се новото управление на областната болница да бъде вписано в Търговския регистър до седмици.