Упреци, обиди и замеряне с яйца –  това получи от медицинския персонал на МБАЛ „Христо Ботев“ зам.-министър Жени Начева, която в ранната сутрин днес пристигна за среща с лекарите. Диалог не се състоя и нямаше как да се получи, защото този опит за „стопяване на ледовете“ се оказа безнадеждно закъснял. А лекарите и медицинските сестри не спестиха нищо на зам.-министърката, която нервно премигваше и повтаряше като мантра, че заплати ще има… Докато траеше целият скандал, новият директор на болницата не каза и дума…

Тъжната истина е , че от Министерство на здравеопазването принизиха и унизиха врачанските медици, разчитайки на техния интелект и фактическата им невъзможност за активни протести. Не случайно лекарите попитаха –  ако бяха зърнопроизводители, полицаи, или миньори, какво щеше да бъде отношението към тях? Но те са само лекари и медицински сестри, а последните, които все още работят в болницата, живеят като просяци.

Тъжно е, жалко е и е страшно!

Полетелите яйца по Начева са знак и послание към министерството, че то вече няма време и трябва да реагира бързо. Те са знак също, че лъжите трябва да спрат.  Защото следващия път яйцата може да са камъни, ако все още е останал някой да работи в болницата, на която са поверени животът и здравето на 200 000 души.

Екип на “Зов нюз”