Кардиологично отделение затваря врати утре, лекарите от отделението по „Образна диагностика“ също са дали своите заявления за напускане. Припомняме, че и отделението по „Ортопедия“ също затваря, след като лекарите депозираха своите молби за напускане. Тоест, предстои поетапно затваряне на ключови отделения. Това стана ясно днес на съвместния протест на лекари и граждани в защита на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца, които вече няколко месеца настояват да се вземат спешни мерки за оздравяване на лечебното заведение.

Агонията на болницата обаче не е от месец септември, тя започва много преди това и е израз на тотално провален политически модел на управление.

“Израз на провалена управленска програма, а когато една програма се провали, обикновено се сменява и екипа и програмата.”, каза д-р Емил Младенов, председател на КТ-Подкрепа пред „Зов нюз“

„Предстоят много сериозни сътресения в структурата на болницата и затова също трябва да се понесе и морална отговорност. Ние за това настояваме, настояваме също  Министерство на здравеопазването да потърси и институционална отговорност. Политическата партия, която е подкрепила избирането на директора, тя също да потърси отговорност.“, допълни още Младенов.

Врачанската болница се управлява неправилно, неправилно са управлявани и финансовите потоци.  Времето на МБАЛ „Христо Ботев“ обаче изтича, изтича пропиляно от кадровиците на ГЕРБ – Петя Аврамова и управленския екип,  който тя поддържа години наред.

Дали е късно за врачанската болница? Дали има шанс тя да продължи да съществува? За съжаление днес нямаше кой да даде отговори на тези въпроси…

Във връзка с искането на врачанска прокуратура, управителят Орлин Цветков да напусне управлението на болницата, екипът ни го потърси за коментар, но отговорът беше, че той все още не е получил официално документи от прокуратурата и няма да коментира на този етап.