Над 5 милиона лева дълг тежи на болницата във Видин. Голяма част от натрупаните задължения са за изпълнен проект за енергийна ефективност. Преди повече от месец „Зов нюз“ изпрати запитване до ръководството на лечебницата относно това  кой е сключвал договора за саниране, как са проведени обществените поръчки и защо изобщо болницата е поела този риск, имайки предвид финансовите ресурси, с които разполага. Отговорът, който получихме беше мълчалив отказ.

Припомняме, че при откриването на „ Дунав мост“ 2 през 2013г., премиерът Борисов  преряза лентата и санираната болница. Тогава не стана ясно обаче, че лечебницата сама е финансирала изпълнения по енергийна ефективност проект. Това, което беше дадено като информация пред медиите бе, че по проект за енергийна ефективност е санирана сградата на видинската болница, а здравното министерство е отпуснало над 1 млн. лева за закупуване на модерен компютърен томограф. Тогава премиерът подчерта, че “Тази болница е намалила 4 пъти разходите за енергия след саниране. Това означава, че още на втората-третата година започва по 30% да спестява разходи”.

Факт е обаче, че болницата не спестява никакви разходи, а напротив- трупа дългове в размер от 5 млн. и половина, от които 2 млн и 300 хиляди за медикаменти и консумативи.