Д-р Красимир Пандев ще бъде директор на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, независимо от акционерите извън държавата, която притежава 77,55 % от акциите на лечебното заведение. Въпреки това общинският съвет във Враца ще се опитва да решава дали да каже „Да“ или „Не“ на тази номинация. Каквото и да решат обаче местните сенатори при така поставените факти, този човек априори е избран.  Така близо 200 000 потенциални пациенти от областта ще се сдобият с нов директор на болницата с доста интересна биография. Освен лекар д-р Пандев  е бил два мандата общински съветник в София, бивш кандидат за кмет на столицата от квотата на ВМРО, строителен предприемач, а понастоящем работи в „Сити клиник – Св. Георги“ – Монтана.

Впечатление прави, че след като името на лекаря според национални медии е замесено в  скандал свързан с делото „Килърите“, в продължение на няколко години той не се появява в политически и медийни мероприятия.

След многото говорене, че ще бъдат сменени всички от ръководството на лечебното заведение се оказва, че своите места в борда на директорите запазват д-р Валери Симеонов и  Димитър Цветков.

С новото назначение и стария борд  кой знае,  може  пък болницата във Враца да се превърне в меката на кардиологията, но преди това някой трябва да плати сметката от над 12 млн. и нагоре.

Снимка: Монт Прес