Спешното отделение във Враца е заплашено от затваряне, заради липса на персонал и съответно невъзможност да се направи график. Това каза за „Зов нюз“ д-р Донов, началник на отделението.

„Вече от една година продължава тази агония придружена с огромен морален тормоз върху лекарите. Вменяват ни вина за натрупаните дългове и „като виновни“ ние трябва да работим без пари, за да изплащаме милионите, които някой е откраднал! В същото време слушаме демагогски простотии от страна на Министерство на здравеопазването. Утре, когато отида на работа не зная дали ще има персонал в отделението, не зная ще има ли медицински сестри, санитари.“

Д-р Донов е изпратил рапорт до изпълнителния директор в оставка Орлин Цветков, до Министерство на здравеопазването, областния управител и кмета на Враца.

Припомняме, че опитите на ръководството на болницата да прикрие проблемите с отделенията по Кардиология и Педиатрия удариха на камък, като паническата реакция на политическите представители и подопечните им „мениджъри“ стигна до там, че си измислиха епидемия и виновници, вместо да се опитат да задържат персонала на отделенията.

Въпросът е, ако и Спешно отделение хлопне кепенци, на кого врачани могат да разчитат, когато са застрашени живота и здравето им. И тук няма да споменаваме „Дауд“ / с недоказана полза за пациентите /, измислен за удобство на личните лекари, които нито в един момент не застанаха до колегите си от болницата.

Мария Димитрова