„Медика Кор“ затвори отделението по „Инвазивна Кардиология“, тъй като на 12 март изтече предизвестието за прекратяване на договорните отношения с врачанската болница, което лечебното заведение бе подало на 10 декември 2017г.  Оттогава досега последваха месеци протакане и пълна незаинтересованост от страна на тези, обясняват как повече от година се борят за възстановяването на врачанската болница. Предстои частната болница да изнесе апаратурата и имуществото си по график. В петък ще бъдат демонтирани ангиографа и агрегата, след това по график ще бъдат финализирани всички дейности по изнасянето на имуществото на „Медика Кор“.

Преди много време „Зов нюз“ писа, че ако ситуацията продължи да бъде такава, ще последва ефекта на „доминото“ и за съжаление екипът ни се оказа лош пророк. Днес този ефект вече е налице. Затварят отделение след отделение, лекарите и медицинските сестри напускат. До този момент неработещите отделения са: „Инфекциозно“, „Урологично“, „Съдова хирургия“, „Кардиология“, “Инвазивна кардиология“ и „Неонатология“. Неясна остава съдбата на отделение по „Образна диагностика“ от което напуснаха двама от младите и надеждни лекари, а третия също е на път да напусне.

Ако болницата продължава да бъде разрушавана с тези темпове, то тя няма как да остане база за обучение на медицински сестри, което от своя страна ще доведе и до проблеми със съществуването на филиала на Медицински университет във Враца.

Дотук стигна програмата за оздравяване на най-голямата болница в Северозапада, която е и част от националната сигурност на региона, защото се намира в зоната на „АЕЦ – Козлодуй“ / Атомната централа не е  длъжна обаче да бъде спасителен пояс на давещите се  в немощните си действия политици, управители и всякакъв друг вид „спасители“/.

Врачани обаче със сигурност ще благодарят за успешния мандат на местните политически сили. Ще благодарят подобаващо, за отнетото им право да се лекуват като Европейски граждани, а нали сме в председателство…

Мария Димитрова