Гаврата с персонала на МБАЛ “Христо Ботев” продължава. Все още не са изплатени заплатите им за юни, но според източници на “Зов нюз” специализантите от Плевен, които дават дежурства във Враца получават своите възнаграждения. По 300 лв. плаща Любенов на все още неполучилите специалност млади лекари, които попълват празните места в графиците на отделенията. Ако направим проста сметка, то специализантите за четири дежурства месечно вземат 1200 лв., докато основната заплата на лекар със специалност в болницата е 808 лв. и то за пълен график.

“Казаха ни, че ще получим заплатите си във вторник, после за сряда, след това за петък, но и днес няма”, разказаха вчера пред ”Зов нюз” работещи в болницата.

Персоналът на МБАЛ “Христо Ботев”- Враца е получил частично аванс за месец юни и все още чака заплатите си за същия месец. Съвсем скоро предстои да получи и аванса си за месец юли, но това едва ли ще се случи навреме.

Освен забавянето на месечното възнаграждение, Любенов отказва да плаща и редица от проведените в болницата изследвания. Продължава да напуска и персонал от лечебното заведение, като отделението по “Кардиология” е напът да остане без две от най-опитните си  медицински сестри.

Хората са обезверени и коментират, че Любенов уверено води болницата към фалит като намекват, че вероятно от Министерство на здравеопазването имат съвсем други планове за МБАЛ “Христо Ботев”, които не съвпадат с публичните изявления на Ананиев и Начева.